Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Communicatie met je handelspartner


Voor succesvolle transacties is effectieve interactie tussen kopers en verkopers essentieel. Soms kunnen zich echter misverstanden voordoen. Het oplossen hiervan is een kwestie van goede communicatie.

Hier zijn enkele suggesties die je kunnen helpen om de problemen met de koper of verkoper op te lossen.

Richt je op het probleem, niet op de persoon.
Ga er altijd van uit dat je handelspartner de beste bedoelingen heeft. Problemen berusten meestal op een eenvoudig misverstand. Iedereen kan wel eens verhinderd zijn door onvoorziene omstandigheden of buiten hun schuld een betalingsprobleem hebben.
Maak je handelspartner duidelijk dat je uitgaat van een goede afloop en niet veronderstelt dat hij of zij met slechte bedoelingen heeft gehandeld. Veelal zal je handelspartner reageren en het probleem snel opgelost worden.
Bespreek de situatie en mogelijke oplossingen, maar ga niet in op het karakter van je handelspartner. Als je je handelspartner beledigt, maak je het alleen maar moeilijker om het probleem op te lossen.
Verlies het totaalbeeld niet uit het oog.
Ook al houd je er niet van problemen te moeten oplossen, probeer de dingen in de juiste verhouding te zien. Laat je niet meeslepen door vluchtige emoties, maar bedenk dat dit slechts een van je vele transacties is. Probeer de situatie ook van de andere kant te bekijken. Op den duur wil je de situatie snel oplossen, de beste resultaten krijgen en negatieve feedback voorkomen.
Zoek naar creatieve oplossingen.
Wees flexibel en zoek naar oplossingen waarbij zowel jij als je handelspartner voordeel hebben. Als een koper bijvoorbeeld door een onvoorziene omstandigheid problemen heeft met betalen, kan de verkoper een geschil wegens onbetaald object openen (waarbij de koper een aantekening wegens onbetaald object op zijn of haar eBay-account kan krijgen). In plaats daarvan kan de verkoper echter ook overwegen om de transactie te annuleren en het object opnieuw aan te bieden.
Gebruik negatieve feedback niet als dreigement
De reputatie van ieder eBay-lid is afhankelijk van de feedback van handelspartners. Als je anderen bedreigt met negatieve feedback, zijn ze meestal minder geneigd om mee te werken. Dit is bovendien in strijd met ons Feedbackbeleid en kan meer problemen voor jou opleveren.
Geef alleen negatieve feedback nadat de kwestie is afgelopen, als je ontevreden bent met de uitkomst en je vindt dat het andere lid onredelijk is geweest.
Onthoud dat een tevreden klant goud waard is.
Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kopers 10 keer vaker over negatieve koopervaringen praten dan over positieve ervaringen.
Als verkoper kun je problemen voorkomen door gedetailleerde aanbiedingen te maken, snel op vragen van kopers te reageren via vragen en antwoorden en via e-mail en het object snel te verzenden na ontvangst van de betaling. Zo krijg je goede feedback en zorg je dat kopers terugkomen voor meer.
Als zich een transactieprobleem voordoet, reageer dan snel en wees redelijk. Kopers zijn vaak loyaler aan verkopers met wie ze transactieproblemen hebben opgelost, dan aan verkopers met wie zich geen problemen hebben voorgedaan.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.