Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Bieden (overzicht)

Stapsgewijs bieden

 • Tijdens de aanbiedingsperiode vergelijken we jouw bod met dat van andere bieders. 

 • Wanneer je wordt overboden, bieden we automatisch verder tot je maximumbod.

 • We verhogen je bod stapsgewijs en alleen met zoveel als nodig is om je positie als hoogste bieder te behouden.

Hoe automatisch bieden werkt

check

Als je een bod plaatst, voer je het maximumbedrag in dat je wilt betalen voor het object. De verkoper en andere bieders weten niet wat je maximumbod is.

check

We bieden namens jou met behulp van een automatische bodverhoging die op het huidige hoogste bod is gebaseerd. We blijven bieden totdat je de hoogste bieder bent of de minimumverkoopprijs is bereikt (tot aan je maximumbod).

check

Als een andere bieder hetzelfde of een hoger maximumbod uitbrengt, stellen we je hiervan op de hoogte. Je kunt dan een nieuw bod uitbrengen. Je maximumbod blijft geheim totdat een andere bieder een hoger bod uitbrengt. 

Voorbeeld

 • Het huidige bod voor een object is EUR 10,00. Tom is de hoogste bieder en brengt een maximumbod van EUR 12,00 uit op het object. Zijn maximumbod blijft geheim voor andere leden.

 • Laura ziet het object en brengt een maximumbod van EUR 15,00 uit. Laura wordt de hoogste bieder.

 • Het bod van Tom wordt verhoogd tot zijn maximum van EUR 12,00. Het bod van Laura is nu EUR 12,50.

 • We laten Tom per e-mail weten dat hij is overboden. Als hij zijn maximumbod niet verhoogt, wint Laura het object.

De kleine lettertjes

Bij veilingen met een minimumverkoopprijs wordt je bod automatisch verhoogd tot de minimumverkoopprijs. Vanaf dat punt begint het biedproces.

Hoe je kunt bieden

Zo bied je op een object:
 1. Bekijk de aanbieding nauwkeurig.

 2. Klik op Bod plaatsen. Mogelijk moet je inloggen.

 3. Voer je maximumbod in en klik op Doorgaan.

 4. Controleer je bod en klik op Bod bevestigen.

Wanneer de aanbieding eindigt, ontvang je een e-mail waarin staat of je het object gewonnen hebt en een uitleg wat je nu moet doen.

Biedingsgeschiedenis

Om bepaalde informatie privé te houden, beperken we hoe gegevens in de biedingsgeschiedenis worden weergegeven:

 • Wanneer het hoogste bod, de minimumverkoopprijs of de Nu kopen-prijs een bepaald niveau bereikt of overschrijdt, kunnen leden specifieke gegevens over leden, zoals gebruikersnamen, niet meer bekijken of opzoeken op de pagina Biedingsgeschiedenis.

 • Op de pagina Biedingsgeschiedenis: Details wordt aan elke bieder een anonieme naam toegewezen zoals x***y. Alleen de verkoper kan de gebruikersnaam van de bieder zien.

 • eBay bepaalt wanneer gebruikersnamen niet meer zichtbaar zijn op basis van de prijs of het geboden bedrag, en dit verschilt per land.

Je bod wijzigen of intrekken

Over het algemeen geldt dat je een bod niet mag intrekken of annuleren. Als je een bod uitbrengt, ga je ermee akkoord het object te betalen als je de winnende bieder bent. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er een vergissing wordt gemaakt.

Als je een bod wilt intrekken:

Als je een object hebt gewonnen maar het niet meer wilt kopen, moet je contact opnemen met de verkoper.Een bod op eBay wordt beschouwd als een bindende overeenkomst waarbij je verplicht bent het object te kopen. Lees meer over wat je moet doen als je een object gewonnen hebt maar het niet meer wilt kopen.

Onder welke voorwaarden kan ik een bod intrekken?

Of je een bod kunt intrekken, hangt af van de omstandigheden en het moment waarop je het bod hebt uitgebracht. Je mag een bod om de volgende redenen intrekken:

 • Je hebt per ongeluk het verkeerde bedrag getypt. Je hebt bijvoorbeeld EUR 99,50 geboden in plaats van EUR 9,95. Als dit gebeurt, moet je direct het juiste bedrag opgeven. Als je van gedachten bent veranderd, geldt dit niet als het per ongeluk invoeren van het verkeerde bedrag.

 • De beschrijving van een object is sinds je laatste bod ingrijpend veranderd. De verkoper heeft bijvoorbeeld details bijgewerkt over de kenmerken of de staat van een object.

 • Je kunt de verkoper niet telefonisch of via e-mail bereiken.

Hoe lang heb ik de tijd om een bod in te trekken?

Voldoe je aan een van bovenstaande voorwaarden? Raadpleeg dan de volgende tabel om te bepalen of je ook voldoet aan de tijdbeperkingen om het bod in te mogen trekken.

Tijdbeperkingen voor het intrekken van een bod

 • Eindtijd van veiling

  Intrekken toegestaan?

  Resultaat

  Aanbieding loopt over meer dan 12 uur af

  Ja

   

  Wanneer je het bod intrekt, worden al je biedingen op dat object verwijderd. Als je een biedfout corrigeert, moet je nogmaals een bod uitbrengen.

  Aanbieding loopt over minder dan 12 uur af

  Ja, maar alleen als je het bod intrekt binnen één uur nadat je het hebt uitgebracht.

  Wanneer je het bod intrekt, wordt alleen je meest recente bod verwijderd. Biedingen die je meer dan 12 uur voor het einde van de aanbieding hebt uitgebracht, worden niet verwijderd.

Wat moet ik doen als ik een bod niet kan intrekken?

Als je een bod niet kunt intrekken, moet je contact opnemen met de verkoper met het verzoek om je bod te annuleren. De verkoper mag dan zelf bepalen of deze je bod annuleert.

De kleine lettertjes

Elk bod is bindend, tenzij:

Je moet alleen op meerdere identieke objecten bieden als je ze allemaal wilt kopen.

Jouw biedingen zijn van invloed op hoe andere gebruikers bieden en op de uiteindelijke verkoopprijs van het object. We onderzoeken alle ingetrokken biedingen nauwkeurig om te bepalen of ze voldoen aan de regels. Als je het intrekken van biedingen misbruikt, kan je account worden geschorst.

Biedingen die je intrekt tijdens de laatste 24 uur van de aanbieding, kunnen worden beschouwd als een voorbeeld van bieden op eigen veilingen. Dit is een ernstige overtreding van het eBay-beleid.

Je kunt een aankoop met Nu kopen niet intrekken. Wanneer je de aankoop hebt bevestigd, ben je verplicht de verkoper te betalen.

Aanbiedingen met speciale biedingsvereisten

In deze tabel zie je de aanbiedingstypen waarbij de verkoper biedingsvereisten mag instellen:

Biedingsvereisten
Aanbiedingstype Beschrijving

Veilingaanbiedingen met minimumverkoopprijs

Sommige verkopers geven een minimumverkoopprijs voor hun object op (een verborgen minimumprijs).

Vooraf geselecteerde bieders

Soms mogen verkopers voor bepaalde belangrijke aanbiedingen een lijst maken met vooraf geselecteerde bieders om hun veiling te beperken tot een bepaalde groep. Als je een bod uitbrengt op een veiling met vooraf geselecteerde bieders, gebeurt het volgende:

 • Als je een vooraf geselecteerde bieder bent, verloopt het bieden zoals gebruikelijk.

 • Als je niet een vooraf geselecteerde bieder bent en een bod plaatst, wordt in een bericht aangegeven dat de aanbieding beperkt is en dat je niet op het object mag bieden. Als je in het object geïnteresseerd bent, kun je de verkoper vragen of je aan de lijst met vooraf geselecteerde bieders kunt worden toegevoegd.

Geblokkeerde bieders

 • Als je bent geblokkeerd voor een bepaalde aanbieding en je dit met de verkoper wilt bespreken, klik je op de gebruikersnaam van de verkoper of op de link Een vraag stellen op de objectpagina.

 • Als je geblokkeerd bent voor aanbiedingen van een verkoper, kun je ook niet bieden met een andere gebruikersnaam.

Verkopers kunnen hun aanbiedingen blokkeren voor bepaalde bieders op basis van bepaalde criteria, zoals het hebben van een PayPal-rekening, hun land van inschrijving of hun koopgeschiedenis op eBay.
Meer informatie over bieders en kopers beheren uit het oogpunt van een verkoper.

Overige voorwaarden

 • Wanneer je een bod uitbrengt, ga je een bindende overeenkomst aan. Alle biedingen zijn actief totdat de aanbieding afloopt. Als je een object wint, ben je verplicht het te kopen.  

 • Bied niet op identieke objecten in verschillende aanbiedingen als je slechts één object wilt. Als je beide objecten wint, ben je verplicht om ze allebei te kopen.

 • Als je voor een object wordt overboden, breng dan pas na afloop van de veiling een bod uit op een gelijksoortig object. Als de winnende bieder de transactie om welke reden dan ook niet voltooit, kun jij de winnende bieder worden.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.