Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Een beste voorstel doen

 


Met de optie Beste voorstel kun je iemand aanbieden om een Nu kopen-object te kopen tegen een prijs die jij bepaalt. De verkoper kan je voorstel dan accepteren, afwijzen of een tegenvoorstel doen.

Beste voorstel gebruiken

Als je de knop Voorstel doen onder de Nu kopen-prijs in de aanbieding ziet, staat de verkoper open voor beste voorstellen van kopers.

Je kunt met de verkoper onderhandelen over de prijs, waardoor je de kans krijgt om het object tegen een lagere prijs dan de Nu kopen-prijs te kopen. De verkoper kan je voorstel accepteren, afwijzen of een tegenvoorstel doen. Je moet echter de beste prijs voorstellen die je bereid bent te betalen, want een verkoper die meerdere voorstellen voor een object ontvangt, accepteert meestal het hoogste voorstel.

Doe alleen een beste voorstel als je serieus overweegt het object tegen de voorgestelde prijs te kopen. Als de verkoper je voorstel accepteert, zijn jullie beiden verplicht om de transactie te voltooien.

Een beste voorstel indienen

Zo dien je je beste voorstel in:
 1. Zoek een aanbieding waarbij beste voorstellen worden geaccepteerd.

 2. Klik op Voorstel doen. Mogelijk moet je inloggen.

 3. Voer je voorstel in. Als je een opmerking voor de verkoper wilt toevoegen, klik je op de link Je opmerking toevoegen.

 4. Klik op Voorstel bekijken.

 5. Bekijk de informatie en klik op Voorstel indienen.

Een beste voorstel annuleren

Wanneer je een Beste voorstel of een tegenvoorstel doet, ga je ermee akkoord het object te kopen als de verkoper het voorstel accepteert. Als je je echter hebt vergist toen je het voorstel of tegenvoorstel deed, kun je het in bepaalde gevallen intrekken of annuleren.

Je kunt een Beste voorstel of tegenvoorstel in de volgende gevallen intrekken:

 • Je hebt per ongeluk een verkeerd voorstelbedrag ingevoerd (je hebt bijvoorbeeld een voorstel van $ 99,95 ingediend in plaats van $ 9,95).

 • De beschrijving van het object is ingrijpend veranderd sinds je het voorstel hebt gedaan.

 • Je kunt geen contact opnemen met de verkoper.

Naast het bovenstaande is timing ook belangrijk. Je kunt een voorstel in de volgende gevallen intrekken:

 • Het duurt nog minstens 12 uur voordat de aanbieding afloopt.

 • De aanbieding loopt over minder dan 12 uur af en het is minder dan een uur geleden dat je je recentste voorstel hebt gedaan.

De aanbieding loopt over minder dan 12 uur af en het is minder dan een uur geleden dat je je recentste voorstel hebt gedaan.

 • De verkoper heeft je voorstel al geaccepteerd of afgewezen of heeft je een tegenvoorstel gestuurd.

 • Je hebt al 5 voorstellen in een bepaalde rubriek gedaan.

Als je de eBay-desktopsite gebruikt, kun je een Beste voorstel of een tegenvoorstel als volgt intrekken als het aan de bovenstaande vereisten voldoet:
 1. Ga in Mijn eBay naar Biedingen/Voorstellen. Zoeken.

 2. Zoek het voorstel dat je wilt intrekken.

 3. Selecteer Voorstel bekijken en vervolgens Voorstel intrekken.

Je kunt je voorstel ook op de objectpagina annuleren door Voorstel bekijken en vervolgens Voorstel intrekken te selecteren. Als je een mobiele browser of de eBay-app gebruikt, selecteer je de volgende link om naar het formulier Annulering van Beste voorstel te gaan.

Tip: als je een verkoper bent, kun je een tegenvoorstel intrekken via de pagina Voorstellen beheren. Open het object, selecteer Voorstellen beheren, selecteer het tegenvoorstel dat je wilt intrekken en selecteer vervolgens Intrekken. Je kunt ook toegang tot de pagina Voorstellen beheren krijgen vanuit de Verkopershub of het gedeelte Verkopen in Mijn eBay.

De kleine lettertjes

 • Een beste voorstel is 48 uur geldig of totdat de aanbieding afloopt.

 • Als de verkoper niet binnen 48 uur op je voorstel reageert, wordt het geannuleerd.

 • Als de verkoper je voorstel accepteert, ben je verplicht om de transactie te voltooien.

 • Voor de meeste objecten kun je maximaal 3 beste voorstellen doen. Verlopen, afgewezen en ingetrokken voorstellen tellen ook mee voor de limiet van 3 beste voorstellen.

 • Het minimumbedrag waarvoor een object kan worden aangeboden, wordt door eBay bepaald en verschilt per land.

 • Als de knop Voorstel doen niet in de aanbieding wordt weergegeven, is de verkoper niet geïnteresseerd in het ontvangen van voorstellen. Je moet dan niet proberen om met deze verkoper contact op te nemen en over de prijs en voorwaarden te onderhandelen. Dit is in strijd met het beleid voor voorstellen om objecten buiten eBay om te kopen of verkopen.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.

Verwante Hulp-onderwerpen