Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Een beste voorstel doen

 


Met Beste voorstel kun je de verkoper een prijs voorstellen die je voor het object wilt betalen. De verkoper kan je voorstel accepteren of afwijzen, of een tegenvoorstel met een andere prijs doen.

Een beste voorstel doen

Je kunt een beste voorstel doen voor aanbiedingen die de knop Voorstel doen bevatten

Nadat je een object hebt gevonden dat je wilt kopen en waarvoor de verkoper een beste voorstel accepteert, kun je als volgt een voorstel doen:

Zo dien je je beste voorstel in:
 1. Kies Voorstel doen.

 2. Voer je voorstel in. Als je wilt, kun je een bericht aan de verkoper toevoegen.

 3. Selecteer Voorstel bekijken.

 4. Op de volgende pagina kan je worden gevraagd om je betalings- en verzendgegevens te bevestigen. Selecteer Wijzigen als je gegevens moet toevoegen of wijzigen.

 5. Selecteer Voorstel verzenden.

Als je het object aan je volglijst hebt toegevoegd, kun je ook Beste voorstel doen selecteren naast het object in je volglijst.

Opmerking: Wanneer je een voorstel doet, verbind je je ertoe het object te kopen als je voorstel wordt geaccepteerd. Als je je betalingsmethode hebt ingevoerd toen je het voorstel deed, kan de prijs bij je in rekening worden gebracht als de verkoper je voorstel accepteert.

Aanbiedingen met Beste voorstel zoeken

Niet alle aanbiedingen bieden de mogelijkheid om een voorstel te doen, maar je kunt je zoekresultaten filteren op verkopers die voorstellen accepteren.

Wanneer je het object zoekt dat je wilt kopen, kun je boven in de zoekresultaten Accepteert voorstellen selecteren om aanbiedingen met Beste voorstel te zien.

Je kunt ook aanbiedingen met Beste voorstel vinden via Uitgebreid zoeken:
 1. Voer je trefwoorden in.

 2. Ga naar Resultaten weergeven en vink Beste voorstel aan.

 3. Selecteer Zoeken.

Wat gebeurt er nadat je een voorstel hebt gedaan?

De verkoper heeft de tijd om je voorstel te accepteren of af te wijzen totdat dit verloopt. Hij of zij kan ook een andere prijs voorstellen. Als de verkoper niet binnen die tijd antwoordt of als de aanbieding afloopt voordat de verkoper heeft geantwoord, verloopt je voorstel.

Als de verkoper antwoordt, kan deze het volgende doen:

 • Je voorstel accepteren: Net zoals bij alle andere verkopen op eBay ben je verplicht het bedrag te betalen dat je hebt voorgesteld. Directe betaling is niet vereist wanneer de optie Beste voorstel in een aanbieding wordt gebruikt, tenzij je is gevraagd je betalingsmethode te bevestigen toen je het voorstel deed.

 • Je voorstel afwijzen: Je kunt nog een voorstel doen (maximaal vijf voor de meeste objecten en tien in de meeste voertuigrubrieken).

 • Een tegenvoorstel doen: De verkoper kan een andere prijs voorstellen. Je kunt het tegenvoorstel accepteren of afwijzen, of je kunt verder onderhandelen door een nieuw voorstel aan de verkoper te doen.

Opmerking: Je voorstel geldt alleen voor de objectprijs. Verzendkosten en alle overige voorwaarden in de aanbieding van de verkoper blijven hetzelfde.

Een beste voorstel annuleren

Wanneer je een Beste voorstel of een tegenvoorstel doet, ga je ermee akkoord het object te kopen als de verkoper het voorstel accepteert. Als je je echter hebt vergist toen je het voorstel of tegenvoorstel deed, kun je het in bepaalde gevallen intrekken of annuleren.

Je kunt een Beste voorstel of tegenvoorstel in de volgende gevallen intrekken:

 • Je hebt per ongeluk een verkeerd voorstelbedrag ingevoerd. (Je hebt bijvoorbeeld een voorstel van $ 99,95 ingediend in plaats van $ 9,95.)

 • De beschrijving van het object is ingrijpend veranderd sinds je het voorstel hebt gedaan

 • Je kunt geen contact opnemen met de verkoper

Naast het bovenstaande is timing ook belangrijk. Je kunt een voorstel in de volgende gevallen intrekken:

 • Het duurt nog minstens 12 uur voordat de aanbieding afloopt

 • De aanbieding loopt over minder dan 12 uur af en het is minder dan een uur geleden dat je je recentste voorstel hebt gedaan

Je kunt je voorstel niet intrekken als:

 • De verkoper heeft je voorstel al geaccepteerd of afgewezen of heeft je een tegenvoorstel gestuurd

 • Je hebt al 5 voorstellen in een bepaalde rubriek gedaan

Als je de eBay-desktopsite gebruikt, kun je een Beste voorstel of een tegenvoorstel als volgt intrekken als het aan de bovenstaande vereisten voldoet:
 1. Ga in Mijn eBay naar Biedingen/Voorstellen.

 2. Zoek het voorstel dat je wilt intrekken.

 3. Selecteer Voorstel bekijken en vervolgens Voorstel intrekken.

Je kunt je voorstel ook op de objectpagina annuleren door Voorstel bekijken en vervolgens Voorstel intrekken te selecteren. Als je een mobiele browser of de eBay-app gebruikt, ga dan naar het annuleringsformulier voor Beste voorstel om je voorstel in te trekken.

Tip: als je een verkoper bent, kun je een tegenvoorstel intrekken via de pagina Voorstellen beheren. Open het object, selecteer Voorstellen beheren, selecteer het tegenvoorstel dat je wilt intrekken en selecteer vervolgens Intrekken. Je kunt ook toegang tot de pagina Voorstellen beheren krijgen vanuit de Verkopershub of het gedeelte Verkopen in Mijn eBay.

Tips voor voorstellen

Wanneer je in een object geïnteresseerd bent en een bepaalde prijs in gedachten hebt, kun je de kans dat de verkoper je voorstel accepteert, vergroten door een strategie te hanteren. Hier zijn enkele tips voor voorstellen:

 • Wees redelijk: verkopers die voorstellen accepteren, zijn flexibel met de prijs en nemen redelijke voorstellen meestal in overweging.

 • Voeg een bericht voor de verkoper toe: Een vriendelijk, persoonlijk bericht kan je helpen het object voor de gewenste prijs te krijgen. Ga naar de optie Bericht aan verkoper toevoegen wanneer je het voorstel invoert.

 • Controleer de oorspronkelijke aanbiedingsdatum van het object: Als het al langere tijd wordt aangeboden, is de verkoper mogelijk flexibeler met de prijs.

 • Gebruik je beste voorstellen goed: voor de meeste rubrieken kun je maximaal vijf voorstellen doen. Verlopen, afgewezen en ingetrokken voorstellen tellen allemaal mee voor deze limiet.

Reageren op een voorstel van een verkoper

Als je een object volgt of aan je winkelwagentje toevoegt, kan de verkoper je een speciaal voorstel voor dat object sturen. Als je een voorstel ontvangt, ontvang je een e-mail en een bericht in Mijn eBay. Je ontvangt ook een bericht op je telefoon als je de app hebt geïnstalleerd en berichten hebt ingeschakeld. Als je in dit bericht Voorstel bekijken selecteert, kun je het voorstel bekijken en erop reageren.

Als je het voorstel wilt accepteren, selecteer je Voorstel accepteren en betaal je om de aankoop te voltooien. Als je niet geïnteresseerd bent in het voorstel, selecteer je Voorstel afwijzen.

Je kunt ook een tegenvoorstel doen als je wilt onderhandelen over een betere prijs. Dat gaat als volgt:
 1. Selecteer Een tegenvoorstel doen.

 2. Voeg je bedrag toe (dit is exclusief verzendkosten).

 3. Als je wilt, kun je een bericht voor de verkoper toevoegen.

 4. Selecteer Controleren en vervolgens Verzenden.

De verkoper kan je tegenvoorstel vervolgens accepteren of afwijzen, of je een tegenvoorstel sturen. Je kunt maximaal vijf tegenvoorstellen naar de verkoper sturen.

Elk voorstel is 24 uur geldig of totdat een voorstel wordt geaccepteerd, waarbij de eerste gebeurtenis geldt. Bij een aanbieding van één object gaat het object naar de eerste koper die het voorstel accepteert. Bij een aanbieding met meerdere objecten kunnen kopers het voorstel blijven accepteren totdat alle objecten in de aanbieding zijn verkocht of het voorstel verloopt.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.