Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Nadat je je object hebt gekocht

 

Wachten tot het object wordt geleverd

De verzendmethode die je gekozen hebt toen je het object kocht, bepaalt vaak hoe lang het duurt voordat je een object ontvangt. Op de pagina Bestellingsgegevens staat de geschatte levertijd.

Bepaalde betalingsmethoden kunnen er ook voor zorgen dat het langer duurt voordat je object aankomt. Verkopers wachten gewoonlijk totdat ze je betaling hebben ontvangen, of totdat de betaling is overgemaakt, voordat ze overgaan tot verzending van je object.

Het object volgen

Je hebt mogelijk gegevens voor tracking of leveringsbevestiging ontvangen in een e-mail. Je kunt deze gegevens gebruiken om de verzendstatus van je object te controleren op de website van de expediteur.

Je kunt de verzendstatus van je object ook via Mijn eBay controleren.

Zo controleer je de verzendstatus van je object via Mijn eBay:
  1. Klik op Mijn eBay. Mogelijk moet je inloggen.

  2. Klik links op de pagina op de link Gewonnen.

  3. Ga naar het object in de lijst. Als de verkoper het verzendlabel via eBay of PayPal heeft afgedrukt, of een trackingnummer voor een object heeft ingevoerd, zie je het trackingnummer onder de objecttitel. Klik op het trackingnummer om de verzendstatus van het pakket te zien.

Het object inspecteren

Wanneer je je object ontvangt, inspecteer het dan onmiddellijk om te controleren of het overeenkomt met de beschrijving in de aanbieding.

Ben je niet tevreden met het object, neem dan contact op met de verkoper om dit te bespreken. Vaak gaat het om een eenvoudig misverstand, dat de verkoper graag zal rechtzetten. Ben je nog steeds niet tevreden, ga dan naar Wat moet ik doen als ik een object niet heb ontvangen of als het afwijkt van de beschrijving.

Feedback geven

Geef de verkoper feedback over je ervaring en de mate waarin je tevreden bent over het object. Feedback is blijvend en openbaar. Wees dus nauwkeurig en feitelijk in je commentaar over het object of de verkoper. Meer weten over hoe feedback werkt?

Contact opnemen met de verkoper

Als de levering van je object langer duurt dan je had verwacht, kun je contact opnemen met de verkoper en informeren naar je zending.

Om contact op te nemen met een verkoper nadat je bij hen hebt gekocht:
  1. Ga naar Aankoopgeschiedenis en selecteer het object.

  2. Selecteer Contact opnemen met verkoper.

Programma's voor kopersbescherming gebruiken

Als je object niet geleverd wordt binnen een redelijke periode nadat het volgens de verkoper geleverd had moeten zijn (ten minste 10 dagen), of als het object sterk afwijkt van de beschrijving in de aanbieding, kun je in aanmerking komen voor programma's voor kopersbescherming

Meer weten over hoe je jezelf kunt beschermen als koper, en onze programma's voor kopersbescherming?

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.