Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Bedrijven die niet belast worden met BTW door eBay

Als je een bedrijf hebt en een BTW-nummer hebt ontvangen van de belastingdienst, kun je je mogelijk op eBay inschrijven als bedrijf met de status Niet belast met BTW om facturen te ontvangen waar geen BTW in rekening wordt gebracht.

Dit laat onverlet dat jijzelf je klanten nog wel BTW in rekening moet brengen overeenkomstig de geldende wetten en reglementen. Op dit punt verandert niets.

Je komt pas in aanmerking voor de status Niet Belast met BTW als de belastingdienst je een officieel BTW-nummer heeft toegewezen dat van toepassing is op transacties tussen jouw bedrijf en bedrijven in andere EU-landen. Klik hier als je wilt weten hoe een dergelijk BTW-nummer eruit ziet.

Je komt pas in aanmerking voor deze vrijstelling als je akkoord gaat met het volgende:

  • De eBay-account waarvoor je het BTW-nummer indient, komt in aanmerking om niet door eBay belast te worden met BTW onder de geldende wetten en reglementen.

  • Alle transacties op je eBay-account zijn zakelijk en komen in aanmerking om niet door eBay belast te worden met BTW onder de geldende wetten en reglementen. Ondanks het feit dat geen BTW wordt berekend, blijf je zelf wel verantwoordelijk om tijdens de periodieke BTW-opgave te bepalen of je BTW moet.

Herinnering

Alle informatie die samenhangt met deze aanvraag om niet belast te worden met BTW door eBay, zoals persoonlijke gegevens en het BTW-nummer, wordt overgedragen naar, opgeslagen in en verwerkt in de Verenigde Staten en op andere plaatsen in overeenstemming met de voorwaarden in de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van eBay.

eBay behoudt zich het recht voor om bij jou of overheidsinstellingen aanvullende informatie in te winnen over je BTW-status (dus EU-ondernemerschap voor BTW-doeleinden), zoals wettelijk is toegestaan. Dergelijke informatie wordt verwerkt in overeenstemming met de voorwaarden in de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid van eBay.

Als je goedgekeurd wordt om niet door eBay belast te worden met BTW, stuurt eBay je een factuur voor de nettoprijs van de services (zonder BTW). Als de verwerking van een BTW-vrijstelling langer duurt dan de transactieperiode, betaalt eBay het gefactureerde BTW-bedrag terug op het moment dat de aanvraag wordt verwerkt.

Zorg ervoor dat je inschrijvingsgegevens up-to-date zijn, vooral je landaanduiding.

Opmerking

Je BTW-nummer bijwerken bij eBay

Als je je BTW-nummer moet bijwerken bij eBay, moet je eerst contact opnemen met Customer Support om het oude nummer van je account weg te laten halen. Zodra je bestaande BTW-nummer is verwijderd, kun je het bijwerken door je opnieuw in te schrijven voor de status Niet belast met BTW.

Waarschuwing: als je onjuiste gegevens verstrekt om de betaling van BTW te omzeilen, kan dit leiden tot boetes en juridische vervolging. eBay werkt samen met de overheid in gevallen waarbij iemand onjuiste gegevens heeft verstrekt om de betaling van BTW te omzeilen.

Verwant Hulp-onderwerp

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.