Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Een gebruikersnaam kiezen

Een gebruikersnaam is een unieke naam waaronder je op eBay bekendstaat en die voor alle eBay-gebruikers zichtbaar is. Je gebruikersnaam wordt weergegeven als je koopt of verkoopt op eBay, of als je met andere eBay-leden communiceert.

Wanneer je je inschrijft op eBay, wordt je gevraagd om een gebruikersnaam te kiezen. Om verwarring voor andere leden te vermijden, moet je ten minste 30 dagen wachten voor je jouw gebruikersnaam mag wijzigen. Hierna kun je je gebruikersnaam maximum één keer per maand wijzigen.

Een geldige gebruikersnaam aanmaken

Je gebruikt je gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen op eBay. Kies bij de inschrijving een gebruikersnaam die je bevalt en die je gemakkelijk kunt onthouden. Aangezien andere leden je gebruikersnaam kunnen zien, voeg je hier best geen echte naam of andere persoonlijke informatie aan toe.

Geldige gebruikersnamen moeten minstens vier tekens lang zijn. Een gebruikersnaam mag alleen letters, cijfers, punten, asterisken, liggende streepjes en schuine strepen bevatten.

Ongeldige tekens en elementen

De volgende tekens en elementen zijn niet toegestaan in een gebruikersnaam:

  • Andere tekens dan cijfers, letters, punten, asterisken, liggende streepjes en schuine strepen.

  • Elementen die een verwijzing naar een e-mailadres of URL (bijvoorbeeld xyz.com) inhouden, zoals .com, .net, .org, .edu of alle mogelijke variaties zoals _com of -com). Je gebruikersnaam mag echter wel een element van een e-mailadres of URL bevatten dat jou of je merk kan identificeren (bijvoorbeeld xyz) wanneer de naam buiten de context van het e-mailadres of de URL wordt bekeken.

  • Opeenvolgende onderstrepingstekens __.

  • Een onderstrepingsteken _, koppelteken -, of punt . aan het begin of het einde van een gebruikersnaam (bijvoorbeeld, -prentenverz.).

  • Het woord eBay (alleen eBay-medewerkers mogen het woord eBay gebruiken in hun gebruikersnaam).

  • De letter e, gevolgd door cijfers..

  • Obscene of ongepaste woorden.

  • Een gebruikersnaam die dezelfde is als de naam van een andere verkoper of eBay-winkel.

  • Een woord dat gelijksoortig is of kan verward worden met een merk of handelsnaam van derden (bijvoorbeeld CocaColaVerkoper).

  • Een woord dat misleidend is omdat andere gebruikers kunnen denken dat de accounthouder een overheidsinstantie of andere regelgevende instantie is.

Een eBay-winkelnaam aanmaken

Winkelnamen zijn ook een vorm van identificatie op eBay. Er is meer vrijheid voor het maken van winkelnamen. Spaties zijn bijvoorbeeld wel toegestaan in winkelnamen, evenals symbolen zoals &. Voor het overige moeten namen op eBay-winkels echter wel voldoen aan dezelfde richtlijnen en beperkingen als gebruikersnamen op eBay.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.