Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Je account beveiligen en accountovername melden

eBay stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat de gegevens van je account veilig blijven en werkt ook met jo usamen om te vermijden dat je account illegaal wordt gebruikt.

Gebruik deze Hulp-pagina om je account te beschermen in de volgende situaties:

 • Je hebt gevoelige persoonlijke gegevens verstrekt in een antwoord op een hoax of een phishing-bericht. Zie Frauduleuze e-mails (spoofberichten) melden en herkennen voor meer informatie.

 • Je hebt het vermoeden dat iemand je eBay-account heeft gestolen of probeert over te nemen. De volgende tekenen wijzen erop dat je account is overgenomen of door iemand anders wordt gebruikt: je ziet aanbiedingen of biedingen met je account die niet van jou zijn of je merkt dat een onbekende je wachtwoord heeft gewijzigd. Vraag eerst aan familieleden en anderen die van je account mogen gebruikmaken, of zij geen wijzigingen hebben aangebracht.

Verdere stappen

Ga naar eBay en probeer in te loggen op je account.

 • Als je niet kunt inloggen of als je extra hulp nodig hebt:

  Neem contact met ons op via de links aan de rechterkant van de pagina zodat een medewerker van Customer Support je verder kan helpen.

   

  Als blijkt dat er met je account is geknoeid, zal eBay je helpen je account te beveiligen. We sturen je een verzoek om je wachtwoord te wijzigen, maar om veiligheidsredenen verstrekken we je je wachtwoord niet. Voor je eigen veiligheid kunnen we je account tijdelijk blokkeren. eBay kan ook helpen bij het verwijderen van niet-geautoriseerde, frauduleuze biedingen of aanbiedingen.

 • Als je kunt inloggen:

  Volg deze instructies om je account te beveiligen:

Stappen om je account te beveiligen Wat je kunt verwachten en waarom het belangrijk is om je account te beveiligen

1. Wijzig het wachtwoord voor je persoonlijke e-mailaccount

Als iemand toegang krijgt tot je e-mailaccount, heeft deze persoon mogelijk ook toegang tot je eBay-account. Je moet daarom zorgen dat je e-mailaccount goed is beveiligd. Het wachtwoord van je e-mailaccount moet anders zijn dan dat van je eBay-account.

2. Vraag een nieuw eBay-wachtwoord aan op de pagina Je wachtwoord vergeten?

Nadat je je gebruikersnaam op deze pagina hebt opgegeven, wordt gevraagd ten minste één van de vragen te beantwoorden die betrekking hebben op je account. Als je ten minste één van de vragen hebt beantwoord, wordt een e-mail gestuurd met instructies hoe je de wijziging van het wachtwoord kunt voltooien. Als eBay ooit wil dat je je wachtwoord wijzigt, sturen we je een bericht naar Mijn eBay en geen e-mail.

Als je nog steeds je wachtwoord niet kan wijzigen, controleer dan je persoonlijke contactgegevens die voor je eBay-account zijn geregistreerd en kijk of je e-mailadres nog klopt. Controleer daarna of de spamfilterinstellingen van je e-mailaccount misschien de oorzaak zijn van het niet ontvangen van e-mails van eBay.

3. Wijzig de geheime vraag en het geheime antwoord op je eBay-account

Als je nog geen geheime vraag hebt verzonnen, kun je dat hier doen. Hier zijn tips voor het kiezen van een effectieve geheime vraag.

4. Controleer je persoonlijke contactgegevens die voor je eBay-account zijn geregistreerd en wijzig wat niet klopt

Als er met je account is geknoeid, zijn de contactgegevens mogelijk zonder jouw toestemming gewijzigd.

Controleer je contactgegevens, de informatie op het formulier Verkoop je object en je verzendadres. Maak eventuele wijzigingen ongedaan die zijn aangebracht door degene die je account heeft overgenomen.

Neem direct contact op met PayPal als je het vermoeden hebt dat je PayPal-rekening is overgenomen.

5. Zoek naar een actief bod of aanbiedingen die met je account geplaatst zijn maar die je niet zelf hebt geplaatst

Een actief bod en aanbiedingen kun je bekijken op de pagina Mijn eBay. Als je een actief bod of aanbiedingen vindt die niet-geautoriseerd zijn, kun je misschien het bod intrekken en de aanbiedingen beëindigen.

Als er niet-geautoriseerde kosten op je verkopersaccount in rekening lijken te zijn gebracht, neem je contact met eBay op om een creditering aan te vragen.

6. Neem bijkomende stappen om je identiteit te beschermen

Neem maatregelen om je identiteit te beschermen als je vertrouwelijke gegevens aan een nep-website hebt bezorgd of als je een spoofbericht hebt beantwoord.

Je kunt erop vertrouwen dat een van onze afdelingen samenwerkt met politie, justitie en overheden. We kunnen echter geen details verstrekken over de maatregelen die we treffen. Dit is ter beveiliging van alle eBay-gebruikers.

Accountovername in de toekomst voorkomen

 • Meer weten over het maken van een veilig wachtwoord? Met veilige wachtwoorden kun je voorkomen dat iemand in het vervolg je account wijzigt zonder je toestemming.

 • Meer weten over het maken van een geheime vraag? Lees tips over het kiezen van een effectieve geheime vraag die je kunt gebruiken wanneer je je wachtwoord bent vergeten, maar die voorkomt dat anderen je wachtwoord kunnen wijzigen.

 • Zorg dat je weet hoe je spoofberichten en websites kunt herkennen en melden die doen voorkomen alsof ze van eBay zijn. Een veelvoorkomende manier waarop eBay-accounts worden overgenomen, is het versturen van spoofberichten om wachtwoorden en andere privacygevoelige gegevens van leden te ontfutselen. We verzoeken je verdachte of onverwachte e-mails die van eBay afkomstig lijken maar dat niet echt zijn, naar spoof@ebay.nl door te sturen.

 • Lees meer over spyware en de manier waarop je deze kunt detecteren en verwijderen van je computer. Spyware is software die buiten je medeweten naar je computer wordt gedownload om persoonlijke gegevens te verzamelen en je gedrag op het Internet vast te leggen.

   

  Als je spyware verwijdert, wordt je computer sneller en veiliger. Gebruik je favoriete zoekmachine op het Internet om naar software te zoeken (zoals Ad-Aware of Spybot). Je kunt ook naar een softwarewinkel bij jou in de buurt gaan, waar een medewerker je kan vertellen hoe je spyware het beste kunt verwijderen.        

Je kunt ook de training over spoofberichten en andere online beveiligingsinformatie in Veilig handelen bekijken.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.