Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Nep-eBay-sites herkennen

Een van de grootste bedreigingen voor je eBay-account en je persoonlijke gegevens zijn frauduleuze e-mailberichten en websites, die spoofberichten en nepsites worden genoemd. Beide worden gebruikt om persoonlijke gegevens en accountgegevens te verkrijgen. Om leden hiertegen te beschermen, heeft eBay een uitgebreide strategie ontwikkeld. eBay heeft onder andere technologische oplossingen ontwikkeld, zoals Accountbescherming, waakzaamheid van de community en informatie aan leden over spoofberichten en nep-eBay-sites. Het is belangrijk dat je beide vormen van fraude leert herkennen.

Wees op je hoede als je e-mails ontvangt met links en aanvragen voor persoonlijke gegevens.

 • Een spoofbericht dat van eBay afkomstig lijkt, bevat meestal een link waarmee je naar een namaaksite wordt geleid. Vervolgens wordt je verzocht in te loggen en persoonlijke en accountgegevens te verstrekken.

 • eBay vraagt je nooit gegevens in te voeren op een pagina die je niet op eBay zelf kunt openen. Klik bij voorkeur niet op links. In plaats daarvan kun je beter het adres kopiëren en in de adresbalk van de webbrowser plakken. eBay stuurt weliswaar e-mails die links bevatten, maar deze worden alleen gemakshalve in berichten opgenomen. Je wordt niet naar persoonlijke gegevens gevraagd als er een rechtstreekse link naar een eBay-pagina wordt geboden.

 • Als eBay bepaalde gegevens van je nodig heeft, vind je in het vak Mijn berichten in Mijn eBay een kopie van het bericht. Je kunt de benodigde gegevens in Mijn eBay verzenden.

 • eBay stuurt geen berichten met bijlagen en vraagt nooit in e-mailberichten naar je wachtwoord of andere gevoelige informatie. Meer informatie vind je op de pagina Spoofberichten melden.

Let goed op namaaksites die zich voordoen als eBay
 

 • Als je op een link in een e-mail hebt geklikt, controleer dan of het webadres in de browser hetzelfde is als dat in de e-mail.

 • Geef je gebruikersnaam en wachtwoord nooit op een webpagina op waar direct voor de eerste slash (/) geen "ebay.com", "ebay.nl" of "ebay.be" staat. Het is geen echte eBay-pagina als in het adres vóór de slash extra tekens voorkomen, zoals een streepje of apenstaartje. Zelfs wanneer het webadres het woord eBay bevat, hoeft het niet noodzakelijkerwijs een echte eBay-site te zijn.

  Voorbeelden van onechte eBay-adressen: http://signin.ebay.com@10.19.32.4/ of http://signin-ebay.com/


  Een echt eBay-adres is bijvoorbeeld: https://signin.ebay.nl/

 • Controleer het webadres in de browser voordat je inlogt. Om zeker te weten dat je op een echte eBay-site bent, kun je in de adresbalk van je browser kijken. Bij inlogpagina’s van eBay Nederland begint het Web adres (link) in het adres/locatieveld van je browser met https://signin.ebay.nl/.

  Onderstaande lijst bevat meer webadressen:

 

Controleer het webadres in de browser voordat je inlogt. Het webadres van alle echte inlogpagina's van eBay begint met http://signin.ebay.com/, http://signin.ebay.nl/ of http://signin.benl.ebay.be/. Geef je eBay-gebruikersnaam en -wachtwoord nooit op een webpagina op waar direct voor de eerste slash (/) geen "ebay.com", "ebay.nl" of "ebay.be" staat.

Site Webadres voor inloggen

Australië

https://signin.ebay.com.au/…

Oostenrijk, Zwitserland

https://signin.ebay.at/…

België

https://signin.ebay.be/…

Canada

https://signin.ebay.ca/…

Frankrijk

https://signin.ebay.fr/...

Duitsland

https://signin.ebay.de/…

Ierland, Zweden, Verenigd Koninkrijk

https://signin.ebay.co.uk/…

Hongkong, Taiwan

https://signin.ebay.com.hk/...

Italië

https://signin.ebay.it/…

Nederland

http://signin.ebay.nl/…

Nieuw-Zeeland, Singapore

https://signin.ebay.com.sg/...

Spanje

https://signin.ebay.es/…

Verenigde Staten

https://signin.ebay.com

Als je hebt opgewaardeerd naar een browser met de nieuwste functies tegen phishing, kan de webadresbalk je helpen bepalen of webpagina's beveiligd zijn. Kijk of de webadresbalk groen is zodat je weet dat je je op een beveiligde pagina bevindt voordat je vertrouwelijke gegevens invoert.

Als je al gegevens hebt verzonden nadat je een e-mail met een verzoek daartoe hebt ontvangen en je vermoedt dat er met je eBay-account is geknoeid, zie dan de pagina Je identiteit beschermen voor meer informatie over het beveiligen van je account en de stappen die je kunt ondernemen.

Meer informatie over bescherming van je eBay-account vind je hier

Leg waakzaamheid aan de dag en stuur verdachte e-mail door naar spoof@ebay.nl. Meer informatie vind je op de pagina Spoofberichten melden.

Contact opnemen met Klantenservice

Meld overtredingen of problemen met een ander eBay-lid.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.

Verwante Hulp-onderwerpen