Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Jezelf beschermen tegen accountovername of identiteitsfraude


Het is erg belangrijk voor ons dat we je persoonlijke gegevens veilig bewaren. Je kunt ons helpen je eBay-account te beschermen tegen onbevoegde toegang. Hier volgen enkele belangrijke stappen die je kunt nemen om te voorkomen dat anderen toegang tot je account en je persoonlijke gegevens krijgen.

Houd je accountgegevens veilig
Denk goed na bij het kiezen van een gebruikersnaam en wachtwoord en zorg dat je wachtwoord en geheime vraag moeilijk te raden zijn. Gebruik niet dezelfde inloggegevens voor verschillende online accounts. Als anderen toegang hebben tot een van je accounts, kunnen ze ook bij je andere accounts.
Volg deze tips om een veilige gebruikersnaam, wachtwoord en geheime vraag te kiezen.
Accountgegevens Tips

Gebruikersnaam

  • Kies een gebruikersnaam die niets te maken heeft met je e-mailadres of andere online accounts. Hierdoor kun je al je online accounts veilig houden.

Wachtwoord

  • Kies een veilig wachtwoord dat anderen niet gemakkelijk kunnen raden. Wijzig je wachtwoord elke 30 tot 60 dagen.

  • Wijzig je wachtwoord indien nodig.

Geheime vraag

  • Kies een geheime vraag die jij gemakkelijk kunt beantwoorden, maar die anderen niet gemakkelijk kunnen raden. Als anderen je geheime vraag kunnen beantwoorden, kunnen ze mogelijk ook je wachtwoord opnieuw instellen.

  • Als je nog geen geheime vraag hebt, kun je die nu instellen. Als je al een geheime vraag hebt, kun je die wijzigen.


Tip: Voor extra wachtwoordbeveiliging kun je de PayPal-beveiligingssleutel gebruiken. Dit is een draagbaar apparaatje van creditcardformaat. De PayPal-beveiligingssleutel genereert een unieke 6-cijferige code die je aan je wachtwoord toevoegt wanneer je inlogt bij eBay.
Wees op je hoede voor spoofberichten en -websites
Spoofberichten lijken vaak op legitieme e-mails van eBay. De mensen die dergelijke berichten rondsturen, hopen dat je op een link in de e-mail klikt en vertrouwelijke persoonlijke gegevens opgeeft, zoals je eBay-accountgegevens, sofi-nummer of creditcardnummer.
Als je een verdachte e-mail ontvangt, klik dan niet op de links in het bericht. Leer hoe je spoofberichten en spoofwebsites kunt herkennen en melden.

Houd je account in de gaten om te zien of er verdachte activiteiten plaatsvinden
Controleer Mijn eBay en je voorkeuren af en toe om te verifiëren dat niemand je account heeft gebruikt of onbevoegde wijzigingen heeft aangebracht. Als je iets ongewoons opmerkt, moet je het meteen ons ons melden en snel te werk gaan om je account veilig te stellen en jezelf te beschermen tegen diefstal van persoonlijke gegevens.

Installeer software voor online bescherming en werk deze regelmatig bij
Kom meer te weten over software voor online bescherming en hoe je de gegevens op je computer kunt beschermen tegen onbevoegde toegang.
Type software Hoe het je kan helpen beschermen

Antivirussoftware

Computervirussen zijn softwareprogramma's die zijn ontworpen om de werking van je computer te verstoren. Bijvoorbeeld door gegevens te beschadigen of verwijderen. Ze kunnen zich soms naar andere computers verspreiden. E-mails zijn vaak de drager van dergelijke virussen. Antivirussoftware die up-to-date wordt gehouden en regelmatig wordt gebruikt om je computer te scannen, kan problemen die door deze virussen worden veroorzaakt helpen voorkomen en repareren.

Bescherming tegen spyware

Spyware is software die zonder jouw medeweten op je computer wordt gedownload. Het kan gebruikt worden om persoonlijke gegevens te verzamelen, je wachtwoorden te stelen en je internetgebruik te registreren. Software voor bescherming tegen spyware is ontworpen om de spyware op je computer te detecteren en verwijderen, en inkomende bedreigingen te blokkeren.

Internet-firewalls

Firewalls regelen de informatiestroom tussen je computer en het internet. Een hardware- of softwarefirewall kan helpen voorkomen dat anderen onbevoegd toegang kunnen krijgen tot informatie op je computer.

Help ons je identiteit te verifiëren
We gebruiken verschillende technieken om je account te beschermen tegen onbevoegde toegang. We controleren bijvoorbeeld of je op een van je gebruikelijke computers inlogt bij je account.
Als je op een andere computer dan normaal inlogt, bijvoorbeeld op je werk of bij iemand anders thuis, vragen we je om extra verificatie voordat je een object kunt aanbieden.
We raden aan dat je het volgende doet om ons te helpen je identiteit snel en eenvoudig te bevestigen:
  • Controleer of je persoonlijke gegevens up-to-date zijn. Mogelijk moeten we de persoonlijke gegevens in je account verifiëren, zoals je telefoonnummer of adres.

  • Geef een tweede telefoonnummer op. We raden je ten zeerste aan een mobiel nummer op te geven, zodat je onderweg bereikbaar bent.

  • Controleer je geheime vraag. Zorg dat je je geheime vraag en antwoord gemakkelijk kunt onthouden, maar dat anderen ze niet gemakkelijk kunnen raden.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.