Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Woordenlijst

Vraag je je af wat een bepaalde term of een bepaald pictogram op eBay betekent? Hier vind je het antwoord. Definities van acroniemen in aanbiedingen of op forums vind je onder Acroniemen.

A, B, C, D, E, F, G, H-I, J-K, L-M, N-O, P-Q, R, S, T, U-Z

A

Aanbieding met verkoopvorm Onroerend goed
Met deze verkoopvorm kunnen verkopers onroerend goed aanbieden aan eBay-gebruikers zonder een veiling te hoeven maken. De transactie wordt ook niet via eBay afgehandeld. Bij deze verkoopvorm worden geen biedingen uitgebracht. Geïnteresseerde kopers versturen hun contactgegevens via de aanbieding naar de verkoper. Deze aanbiedingen worden ook wel rubrieksadvertenties genoemd. 

 

Aanbiedingen in rubrieken
De reeks rubrieken waarin objecten op eBay worden ingedeeld, zoals Boeken en strips, Computers, Baby. Iedereen kan door de rubrieken bladeren en objectlijsten bekijken totdat hij of zij iets interessants heeft gevonden (dit is niet hetzelfde als een zoekopdracht met een bepaald trefwoord). Verkopers kunnen de rubriek kiezen die het best bij een object past, zodat zo veel mogelijk potentiële kopers het te zien krijgen. Blader door de aanbiedingen in rubrieken.

Administratieve annulering
Annulering van een bod door eBay om administratieve redenen, bijvoorbeeld wanneer een bieder niet meer bij eBay staat ingeschreven.

Advertentievorm
Deze heet nu Rubrieksadvertenties.

Afbeeldingspictogram
Dit geeft aan dat in de objectbeschrijving een afbeelding is opgenomen. Dit pictogram wordt weergegeven in zoekresultaten en op rubriekpagina's.

Afgelopen aanbiedingen
Een zoekopdracht naar aanbiedingen die in de afgelopen 15 dagen zijn afgelopen. Hiermee kunnen verkopers bepalen hoe zij een object het beste kunnen verkopen. Zo kan een verkoper afgelopen aanbiedingen weergeven om de hoogte van de startprijs in een veiling te bepalen.

 

Antwoordcentrum
eBay-leden en -medewerkers kunnen onderling vragen beantwoorden en problemen oplossen. Iedereen kan een vraag stellen, een discussieonderwerp toevoegen of naar een antwoord zoeken. Ga naar het Antwoordcentrum.

Autobod
De functie in een veiling waarbij eBay automatisch biedingen uitbrengt namens kopers, tot een maximumbedrag dat zij hebben aangegeven. Voer het maximumbedrag in dat je bereid bent voor een object te betalen en eBay brengt biedingen voor je uit totdat je de hoogste bieder bent of totdat je maximumbod is bereikt. Dit betekent dat je niets steeds opnieuw hoeft te bieden zodra iemand anders een hoger bod heeft uitgebracht.

Terug naar boven

B

 

Beste overeenkomst
Met de functie Beste overeenkomst kunnen kopers de zoekresultaten op een andere manier ordenen en objecten zo sneller vinden. Niet alleen de trefwoorden en andere gegevens worden hierin meegewogen, maar ook het koopgedrag in het verleden van de gebruiker op de site voor soortgelijke zoekopdrachten.

 

Beveiligde server
Een speciale server die wordt gebruikt voor de verwerking van creditcardgegevens en andere gevoelige gegevens. Deze server maakt gebruik van Secure Sockets Layer -codering (SSL) om je gegevens te beveiligen.

 

Bieden in de laatste seconden
Een bod plaatsen in de laatste minuten of seconden van een veiling. Ieder bod dat wordt uitgebracht voordat de aanbieding is afgelopen, is toegestaan op eBay. Als je wilt voorkomen dat je op het laatste moment wordt overboden, geef je van tevoren op hoeveel je maximaal voor het object wilt betalen. eBay biedt dan automatisch voor je en zorgt ervoor dat je de hoogste bieder blijft totdat je maximumbod is bereikt. Dit systeem wordt ook wel autobod genoemd.

 

Bieden op eigen veilingen
Biedingen waarmee de prijs of aantrekkelijkheid van een object kunstmatig wordt opgedreven, of biedingen door gebruikers die toegang hebben tot bepaalde objectgegevens van de verkoper die niet beschikbaar zijn voor andere eBay-leden. Het is op eBay niet toegestaan om op eigen veilingen te bieden.

Bieder
Een lid dat biedt op een eBay-object. Houd er rekening mee dat kopers een bindende overeenkomst aangaan wanneer zij een bod uitbrengen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Regels voor kopers.

Bieders/kopers blokkeren
Een door jou samengestelde lijst van specifieke leden die niet op jouw objecten mogen bieden en deze niet mogen kopen. Gebruikers die op deze lijst staan, worden geblokkeerd totdat jij ze van de lijst verwijdert. Je kunt een koper op deze lijst zetten als je in het verleden een negatieve ervaring met die persoon hebt gehad. Ga naar je lijst met geblokkeerde bieders/kopers.

 

Bieders/kopers vooraf selecteren
Hiermee kunnen bepaalde verkopers die opvallende objecten aanbieden een lijst met specifieke eBay-leden maken die deze objecten mogen kopen en erop mogen bieden. De lijst met vooraf geselecteerde kopers geldt slechts voor één object, dus verkopers kunnen het aantal kopers en bieders voor een bepaald object beperken zonder hun andere aanbiedingen te wijzigen. Leden die niet op deze lijst staan moeten de verkoper eerst per e-mail om toestemming te vragen om het object te mogen kopen of erop te mogen bieden als vooraf geselecteerde bieder.

Bod annuleren
Annulering van een bod door een verkoper tijdens een veiling. Zodra een bod wordt geannuleerd, kan het niet door de verkoper worden hersteld. De bieder mag wel een nieuw bod uitbrengen. Met de functie Bieders/kopers blokkeren kan de verkoper ervoor zorgen dat bepaalde gebruikers niet opnieuw op een object kunnen bieden.
In het algemeen mogen verkopers biedingen niet annuleren. In bepaalde gevallen kunnen zij dit echter noodzakelijk achten. Zo kunnen verkopers biedingen annuleren als ze de identiteit van de bieder niet kunnen achterhalen, ook na op alle redelijke manieren te hebben geprobeerd contact op te nemen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van andere regels en beperkingen met betrekking tot het annuleren van biedingen.

Bod intrekken
Annulering van een bod door een koper tijdens een veiling. In het algemeen kan een koper een bod niet intrekken, dus denk goed na voordat je een bod uitbrengt. In bepaalde omstandigheden is het toegestaan om een bod in te trekken. Als een koper bijvoorbeeld per ongeluk een verkeerd bedrag invoert (EUR 99,50 in plaats van EUR 9,95), kan het bod worden ingetrokken en het juiste bedrag worden ingevoerd. Het bedrag moet wel onmiddellijk worden gecorrigeerd. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van andere regels en beperkingen met betrekking tot het intrekken van biedingen. Meer informatie is te vinden op de pagina Bodintrekkingen.

Bodverhoging
Het bedrag waarmee een bod moet worden verhoogd om te worden geaccepteerd in een veiling. De bodverhoging wordt automatisch bepaald op basis van het huidige hoogste bod. Als het huidige bod voor een object bijvoorbeeld EUR 5,00 bedraagt en de bodverhoging EUR 0,50 is, moet het volgende bod minstens EUR 5,50 bedragen.

Onafhankelijk van het huidige hoogste bod worden gebruikersnamen tijdens de veiling anoniem weergegeven, ook als de verkoper de prijs verlaagt. Anonieme namen kunnen tevens meermaals verschijnen in de biedingsgeschiedenis en kunnen verschillende bieders van verschillende veilingen vertegenwoordigen.

Borg
Een procedure waarbij het geld door een derde partij wordt beheerd totdat de verkoper het object naar de koper heeft verzonden en deze het heeft goedgekeurd. Borg biedt zowel kopers als verkopers extra zekerheid bij het verrichten van een transactie. Borg wordt aanbevolen bij aankopen van EUR 500 of meer. eBay raadt kopers en verkopers aan Escrow.com te gebruiken voor borg. Als een verkoper een ander bedrijf voorstelt, moet je extra opletten. Als koper moet je onafhankelijk controleren of het bedrijf is gewaarborgd en een vergunning heeft.

Terug naar boven

C

Cadeauservices 
Een aanbiedingsoptie waarmee verkopers hun object onder de aandacht kunnen brengen als een bijzonder cadeau. Wanneer verkopers deze functie gebruiken, wordt naast de aanbieding in zoekresultaten en op rubriekpagina's een cadeaupictogram weergegeven. Verkopers kunnen ook reclame maken voor cadeauservices, zoals een cadeauverpakking of verzending naar de ontvanger van het cadeau.

Terug naar boven

D

Discussieforums
Speciale pagina's waarop leden berichten over allerlei onderwerpen kunnen plaatsen voor de eBay-community. Iedereen kan hier een vraag stellen, nuttige tips vinden, ervaringen uitwisselen en in contact komen met andere eBay-gebruikers. Voor vrijwel elk denkbaar onderwerp dat met eBay te maken heeft, bestaat wel een forum. Bekijk de Discussieforums

Terug naar boven

E

eBay-community
Een groep kopers en verkopers die lid zijn van de eBay-community. Leden kunnen mededelingen en geplande evenementen zien, discussieforums en groepen gebruiken en snel hulp krijgen van andere leden. Ga naar de eBay-community.

eBay-tijd
De officiële tijd op het hoofdkantoor van eBay in San Jose, Californië (VS). Deze locatie bevindt zich in de tijdzone 'Pacific Time'. Dit is de huidige eBay-tijd.

eBay-winkels
Speciale pagina's op eBay met alle objecten die door een afzonderlijke verkoper met eBay-winkel worden aangeboden. Kopers kunnen eBay-winkels bezoeken voor objecten die meteen kunnen worden gekocht. Verkopers kunnen met eBay-winkels hun verkoopactiviteiten opschroeven met aanpasbare weergaven, rubrieken en speciale aanbiedingen. Ga naar eBay-winkels.

 

Een vergelijkbaar object verkopen
Een functie waarmee verkopers nieuwe objecten kunnen aanbieden op basis van de gegevens die zij eerder voor een ander object hebben ingevoerd. Wanneer een verkoper deze optie selecteert, zet eBay de gegevens uit de oude aanbieding automatisch over in de nieuwe, zodat de verkoper deze gemakkelijk kan bewerken. Dat bespaart verkopers tijd omdat ze de gegevens niet opnieuw hoeven in te voeren.

Terug naar boven

F

Feedback  
Voor iedere transactie kunnen kopers en verkopers elkaar beoordelen door feedback te geven. Feedback van kopers kan bestaan uit een positieve, negatieve of neutrale score en een kort commentaar. Feedback van verkopers kan bestaan uit een positieve score en een kort commentaar. Op basis van deze beoordelingen worden feedbackscores bepaald. Meer informatie vind je op de pagina Wat is feedback?

Feedbackprofiel
Een pagina met alle feedbackgegevens van een bepaald lid, zoals scores en commentaren van anderen die objecten van die persoon hebben gekocht of aan die persoon hebben verkocht. Je kunt het feedbackprofiel van een lid bekijken door te klikken op de feedbackscore die tussen haakjes naast de gebruikersnaam wordt weergegeven.

Feedbackscore 
Een getal waarmee de reputatie van een lid op eBay wordt weergegeven. In de meeste gevallen krijgen leden punten voor ontvangen beoordelingen: +1 (positief), 0 (neutraal) en -1 (negatief). Bekijk meer informatie over de berekening van feedbackscores. Een hoge feedbackscore geeft aan dat het lid een groot aantal positieve beoordelingen heeft gekregen van andere leden. Een hoge feedbackscore is doorgaans een goed teken, maar kopers en verkopers moeten ook het feedbackprofiel raadplegen, waarin commentaar van andere leden is te vinden. Ieder eBay-lid heeft een feedbackscore. Het wordt tussen haakjes weergegeven naast de gebruikersnaam. Klik op de feedbackscore om het volledige feedbackprofiel van een bepaald lid te zien. Meer informatie vind je op de pagina Wat is feedback?

Feedbackster
De kleur van de ster geeft aan dat een eBay-lid een bepaalde feedbackscore heeft bereikt. Een gele ster betekent bijvoorbeeld dat een lid tussen 10 en 49 feedbackpunten heeft behaald. Een hoge feedbackscore is in de meeste gevallen een goed teken, maar kopers en verkopers moeten ook het feedbackprofiel raadplegen, waarin commentaar van andere leden is te vinden. Meer informatie is te vinden in de verklarende lijst voor feedbacksterren.

Terug naar boven

G

 

Gebruikersovereenkomst
De voorwaarden voor toegang tot eBay-services aan leden die zijn ingeschreven. Alle ingeschreven leden moeten akkoord gaan met deze voorwaarden voordat zij op objecten kunnen bieden of deze kunnen kopen of gebruik kunnen maken van andere eBay-services. Lees de gebruikersovereenkomst.

 

Gebruikersnaam
De unieke naam waarmee je jezelf op eBay presenteert en identificeert. Je kiest een gebruikersnaam bij je inschrijving op eBay. Naarmate je objecten op eBay gaat kopen en verkopen, wordt je gebruikersnaam een belangrijk onderdeel van je reputatie op de site. Andere leden moeten je gebruikersnaam namelijk associëren met een betrouwbare en positieve koop- of verkoopervaring.

Gedetailleerde verkopersbeoordelingen
Gedetailleerde verkopersbeoordelingen bieden een vollediger beeld van de prestaties van een lid als verkoper. Wanneer kopers een totale beoordeling voor een verkoper achterlaten, kunnen ze ook gedetailleerde verkopersbeoordelingen geven voor de volgende aspecten: nauwkeurigheid van de objectbeschrijving, communicatie, verzendtijd en verzendkosten. Het beoordelingssysteem is gebaseerd op een schaal van één tot en met vijf sterren. Vijf sterren is de beste beoordeling, en één ster de slechtste. Gedetailleerde verkopersbeoordelingen hebben geen invloed op de totale feedbackscore.

Geregistreerd lid/geregistreerde gebruiker
Een persoon die contactgegevens heeft opgegeven en bij eBay staat ingeschreven. Deze contactgegevens worden aan niemand doorgegeven en worden opgeslagen op onze beveiligde servers. Zodra je je hebt ingeschreven en een gebruikersnaam en wachtwoord hebt gekozen, kun je op objecten bieden en deze kopen op eBay. Schrijf je nu in.

 

Terug naar boven  

H - I

 

Herkansingsaanbod
Een verkoper kan een voorstel doen aan een onderliggende bieder wanneer de winnende bieder niet voor een object heeft betaald of wanneer de verkoper nog een exemplaar van het object heeft. Een verkoper kan direct na afloop van een aanbieding en maximaal 60 dagen nadat een aanbieding is afgelopen een herkansingsaanbod doen. Er worden geen plaatsingskosten in rekening gebracht, maar als de bieder het aanbod accepteert, wordt de normale verkoopcommissie berekend. Als je een herkansingsaanbod doet omdat je geen betaling hebt ontvangen van de winnende bieder, moet je eerst proberen het probleem met de winnende bieder op te lossen. Meer informatie over wat je moet doen wanneer een koper niet betaalt.

 

 

Terug naar boven

J - K

Kopen als bezoeker

Als bezoeker kun je maximaal twee objecten met een creditcard betalen zonder je op eBay te hoeven inschrijven. Meer informatie over kopen als bezoeker.

Koper
Een lid dat een object koopt van een verkoper op eBay. Houd er rekening mee dat kopers een bindende overeenkomst aangaan wanneer zij een bod uitbrengen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Regels voor kopers.

 

Kopersbescherming van PayPal
Een regeling voor kopersbescherming die dekking biedt tot maximaal de volledige aankoopprijs en de oorspronkelijke verzendkosten voor kopers die met PayPal betalen bij aanbiedingen die hiervoor in aanmerking komen. Als een object in aanmerking komt voor kopersbescherming van Paypal, wordt het volgende bericht in de aanbieding weergegeven: Als je met PayPal betaalt, is de volledige aankoopprijs gedekt'.

Terug naar boven

L - M

Lid
Een koper of verkoper die een profiel op eBay heeft gemaakt. Een lid heeft een gebruikersnaam en een wachtwoord voor toegang tot bepaalde functies, zoals Mijn eBay. Als lid kun je objecten bijhouden die je koopt of verkoopt, feedback bekijken of geven en je persoonlijke gegevens en berichten bijwerken of wijzigen.

Mededelingenborden
Speciale pagina's waarop eBay nieuws en informatie publiceert. Je vindt hier mededelingen over nieuwe functies, speciale aanbiedingen, beleidswijzigingen, speciale evenementen en berichten over systeemproblemen. Ga naar ons bord met algemene mededelingen of mededelingen over de systeemstatus.

Mijn eBay
Een centrale plaats op eBay waar je al je activiteiten kunt beheren, waaronder kopen, verkopen, feedback en algemene accountvoorkeuren. Je gaat naar Mijn eBay door in te loggen en op de link Mijn eBay te klikken die je boven aan eBay-pagina's vindt. Ga naar Mijn eBay om je pagina te bekijken.

 

Minimumverkoopprijs
De laagste prijs waarvoor een verkoper bereid is een object te verkopen in een veiling. Wanneer verkopers een object aanbieden, kunnen zij een geheime minimumverkoopprijs instellen. Als het hoogste bod niet aan deze prijs voldoet, hoeven zij het object niet aan de hoogste bieder te verkopen. Met deze functie kunnen verkopers een lage startprijs instellen om kopers aan te moedigen op het object te bieden en er tegelijkertijd voor te zorgen dat het object niet wordt verkocht onder de gewenste prijs. eBay brengt extra kosten in rekening voor het instellen van een minimumverkoopprijs. Meer informatie kun je vinden op de pagina Kostenoverzicht.

Terug naar boven

N - O

Nu kopen
Een aanbiedingsfunctie waarmee een koper een object onmiddellijk kan kopen tegen een door de verkoper vastgestelde prijs. In aanbiedingen met deze functie worden het pictogram en de Nu kopen-prijs weergegeven. Verkopers kunnen de Nu kopen-functie gebruiken voor aanbiedingen met de verkoopvorm Online veilingen en Vaste prijs .

 

Online veiling
Dit is de meest gebruikelijke manier om een object te verkopen op eBay. Met deze verkoopvorm kunnen verkopers een object aanbieden waarop vervolgens gedurende een bepaalde periode biedingen kunnen worden uitgebracht. Het object wordt verkocht aan de hoogste bieder. Meer informatie vind je in de Gids over verkoopvormen.

Opnieuw aanbieden
Een object opnieuw aanbieden wanneer het de eerste keer niet is verkocht. Als een verkoper een object opnieuw aanbiedt en het de tweede keer wel wordt verkocht, worden de kosten voor het opnieuw aanbieden automatisch gerestitueerd (hiervoor gelden bepaalde voorwaarden).

Terug naar boven

P - Q

PayPal
Een snelle, eenvoudige en veilige betalingsmethode die door de meeste eBay-verkopers wordt aangeboden. Wanneer kopers PayPal gebruiken, wordt de betaling verzonden met hun creditcard of hun bankrekening, maar worden rekeninggegevens niet rechtstreeks verzonden naar de verkoper. Het enige wat de koper nodig heeft, is het e-mailadres van de verkoper. Met PayPal worden creditcard- en bankrekeninggegevens geheim gehouden en veilig verwerkt via onze beveiligde servers.
Aanmelden bij PayPal.

Pictogram Gewijzigde gebruikersnaam
Hiermee wordt aangegeven dat het lid in de afgelopen 30 dagen een nieuwe gebruikersnaam heeft gekozen. eBay raadt leden af hun gebruikersnaam te wijzigen, omdat deze een belangrijke rol speelt bij hun reputatie. Wanneer een lid zijn gebruikersnaam wijzigt, blijft het feedbackprofiel intact. Bestudeer dit feedbackprofiel van tevoren, zoals je ook met andere handelspartners zou doen. Leden kunnen hun gebruikersnaam echter om diverse redenen wijzigen. Zo kunnen verkopers de voorkeur geven aan een andere naam om aan te geven dat zij voortaan andere soorten objecten aanbieden.

Pictogram Nieuwe aanbieding 
Dit geeft aan dat het object in de afgelopen 24 uur is aangeboden. Als je herhaaldelijk naar dezelfde soort objecten zoekt, kun je met het pictogram  gemakkelijk objecten vinden die je eerder niet had gezien.

Pictogram Nieuw lid/nieuwe gebruiker 
Dit geeft aan dat de koper of verkoper 30 dagen of korter op eBay staat ingeschreven. Iedere dag komen er nieuwe leden bij de eBay-community. Het kan handig zijn om te weten dat iemand zich onlangs op eBay heeft ingeschreven. Zo weten ervaren verkopers dat ze iets meer geduld moeten hebben met nieuwe kopers, omdat zij nog moeten uitvogelen hoe eBay precies werkt.

Plaatsingskosten
De kosten die door eBay in rekening worden gebracht voor het aanbieden van een object. Deze kosten zijn afhankelijk van het soort aanbieding en worden niet gerestitueerd. Meer informatie over kosten.

 

 

Privacybeleid
Het beleid dat eBay voert voor het gebruik en de bescherming van je persoonlijke gegevens. Meer informatie vind je in het privacybeleid.

Probleempercentage per transactie
We gebruiken de volgende criteria om je probleempercentage te berekenen:- Transacties geannuleerd door de verkoper- Gesloten geschillen zonder oplossing onder Geld-terug-garantie van eBay of door Kopersbescherming van PayPal.

 

Privé-veiling
Een aanbieding waarbij de gebruikersnamen van bieders niet worden weergegeven. Wanneer een privé-veiling afloopt, ontvangen de verkoper en de hoogste bieder hierover een e-mailbericht. Verkopers kunnen deze optie gebruiken als ze denken dat potentiële bieders op een object niet willen dat hun gebruikersnaam aan anderen wordt weergegeven.

 

Procedure voor onbetaalde objecten
De procedure die verkopers volgen wanneer zij geen betaling hebben ontvangen voor een object. De verkoper opent een kwestie wegens een onbetaald object in Transactieproblemen oplossen en de koper kan hierop reageren. Als de koper niet op de kwestie reageert of de verkoper niet tevreden is met de oplossing, komt de verkoper in aanmerking voor creditering van de verkoopcommissie.

Terug naar boven

R

 

Retourbeleid verkoper
Een functie op het formulier Verkoop je object waarmee verkopers een retourbeleid kunnen opgeven voor hun object. eBay biedt onder meer diverse standaardteksten voor retourbeleid waaruit de verkoper kan kiezen. Nadat de verkoper een retourbeleid heeft gekozen, verschijnt dit in het bijbehorende gedeelte op de pagina Object bekijken.

Rubrieksadvertenties 
Een soort aanbieding waarmee een verkoper objecten, services of onroerend goed kan aanbieden om zo veel mogelijk kopers aan te trekken. Geïnteresseerde kopers vullen een contactformulier in, waarna hun gegevens naar de verkoper worden gestuurd.

Terug naar boven  

S

 

Secure Sockets Layer (SSL)
Dit als zeer veilig bekendstaand coderingsprotocol wordt gebruikt voor een veilige en beschermde overdracht van persoonlijke of creditcardgegevens van gebruikers via het internet. eBay maakt gebruik van deze technologie om je gegevens veilig te houden. Webpagina's waarvoor een SSL-verbinding is vereist, beginnen altijd met https: in plaats van http:. Wanneer je https: in het adresvak van je webbrowser ziet, weet je dat je gebruikmaakt van een SSL-verbinding.

 

Startprijs
De prijs waarbij een verkoper een veiling wil laten beginnen. De startprijs is niet per se de laagste prijs die de verkoper bereid is te ontvangen voor het object. Verkopers kunnen namelijk ook een minimumverkoopprijs instellen. Dit bedrag is de echte minimumprijs en wordt niet aan bieders weergegeven. Als het hoogste bod niet aan deze prijs voldoet, hoeft de verkoper het object niet aan de hoogste bieder te verkopen. Met deze functie kunnen verkopers een lagere startprijs instellen om kopers ertoe aan te sporen een bod uit te brengen.

 

Terug naar boven

T

Topverkoper Plus
Aanbiedingen van topverkopers die verwerking op dezelfde werkdag of binnen 1 werkdag en een retourbeleid van 14 dagen of meer met een geld-terug-optie aanbieden.

Topverkoper
Verkopers die de hoogste beoordelingen van kopers hebben gekregen omdat ze een uitstekende service bieden, waaronder snelle verzending en zeer goede communicatie.

Terug naar boven

U - Z

Vaste prijs
Een verkoopvorm waarbij verkopers een object kunnen aanbieden tegen een vaste, onveranderlijke prijs en waarbij kopers geen bod kunnen uitbrengen. Dit is een veelgebruikt alternatief voor online veilingen, waarbij gebruikers op een object bieden. Meer informatie over verkopen tegen vaste prijs

Veilig handelen
In Veilig handelen kunnen leden informatie en tips vinden voor veilig online winkelen, al dan niet op eBay. Ga naar Veilig handelen.

Verkoopcommissie
Kosten die eBay in rekening brengt aan de verkoper nadat een aanbieding is afgelopen. Deze kosten zijn gebaseerd op de eindwaarde van het object, namelijk het eindbod of de verkoopprijs. Er wordt geen verkoopcommissie in rekening gebracht als er geen biedingen op het object zijn uitgebracht of als het hoogste bod niet minimaal de minimumverkoopprijs van de verkoper bedroeg. Meer informatie over kosten.

 

Verkoopmanager
Een geavanceerde eBay-verkooptool waarmee verkopers al hun activiteiten voor aanbiedingen en verkopen kunnen uitvoeren vanaf één locatie in Mijn eBay. Met Verkoopmanager kunnen verkopers diverse verkoopactiviteiten uitvoeren, zoals het bijhouden van aanbiedingen en het beheren van activiteiten na afloop van de verkoop (zoals feedback, e-mail en betaling).

 

Verkoopmanager Pro
Een eBay-verkooptool met dezelfde functies als Verkoopmanager, plus extra mogelijkheden zoals het bijhouden van de voorraad, het bulksgewijs aanbieden van objecten, het bulksgewijs versturen van feedback en e-mails en het opstellen van winst- en verliesrapporten.

Verkoopvorm Online veiling
Dit is de meest gebruikelijke manier om een object te verkopen op eBay. Met deze verkoopvorm kunnen verkopers een object aanbieden waarop vervolgens gedurende een bepaalde periode biedingen kunnen worden uitgebracht. Het object wordt verkocht aan de hoogste bieder.

Verkoper
Een lid dat een object op eBay verkoopt. eBay heeft regels om ervoor te zorgen dat transacties zowel voor verkopers als voor kopers veilig en zonder problemen verlopen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Regels voor verkopers.

 

Zoeken op titel
Een manier om objecten op eBay te zoeken door trefwoorden in te voeren die overeenkomen met de titel van objecten. Je voert trefwoorden in waarvan je denkt dat deze voorkomen in de titel van de aanbieding die je zoekt. De zoekfunctie biedt een lijst met objecten die overeenkomen met je trefwoorden. Zoeken op titel.

 

Zoeken op verkoper
Een zoekopdracht naar een specifieke verkoper op eBay. Als je de gebruikersnaam van een verkoper invoert, krijg je alle objecten te zien die de verkoper momenteel te koop aanbiedt. Zoeken naar een verkoper.

Terug naar boven  

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.